15.10.12

10 excursions per fer a peu i en família aquesta tardor

Us proposo 10 excursions fàcils per Catalunya aptes per fer en família aquesta tardor o aquest hivern. Són excursions en general curtes i amb poc desnivell que es poden fer amb nens i nenes petits i en la majoria dels casos són per llocs on les condicions meteorològiques no ens haurien d'impedir fer-les a la tardor o a l'hivern.

Us les ordeno de més properes a més llunyanes de Barcelona i us les comento breument. Què les gaudiu!

Baix Llobregat
L'ermita de Sant Ramon i Barcelona
  • Volta a la Desfeta a Gavà-Begues. Una excursió pel Garraf ideal per fer-la a l'hivern. La visita al castell d'Eramprunyà i la pujada al puig de les Agulles poden allargar força l'excursió pels més caminadors i els prats de can Clota conviden a descansar i prendre el sol de l'hivern.
  • L'Anell Verd de Sant Boi és la ruta més llarga d'aquest recull, jo us proposo fer-la des de l'estació de FGC de la Colònia Güell fins al cim de Sant Ramon (casi 9 km) que és el tram més bonic, però des de l'ermita de Sant Ramon caldrà baixar fins a l'estació de FGC de Sant Boi i això en sumarà encara alguns km més.
Sant Llorenç del Munt i l'Obac
  • Volta per la riera de Rellinars: una zona no tant coneguda d'aquest parc natural. La riera i les seves fonts són un atractiu en aquesta ruta planera i que es pot escurçar o allargar segons desitgem.
Penedès
Vistes des de dalt del Montgrí
El Montseny
  • El Castanyer de Can Cuc des de l'embassament de Vallfornès: en època de castanyes que millor que acostar-se a un castanyer monumental com el de can Cuc? Una excursió equilibrada en que combinem el paisatge mediterrani amb un altre més continental on els arbres de fulla caduca donaran color a l'excursió.
Ripollès
Empordà
La bassa i el pou d'Homedes
Els Ports